Strukturno kabliranje

Savremena komunikaciona rešenja, oprema nove generacije i sve veći broj sve zahtevnijih korisnika opreme prevazišli su stara klasična infrastruktuna rešenja koja su se zasnivala na u potpunosti nezavisnoj kablovskoj instalaciji koja je kao medijum prenosila samo jedan servis (na pr. telefoniju ili lokalnu računarsku mrežu). Kablovska instalacija je bila u potpunosti drugačija, daleko komplikovanija za implementaciju a njeno održavanje ili eventualna modifikacija su koštale čitavo bogatstvo. Vremenom stara infrastrukturna rešenja postala su u potpunosti neprihvatljiva za poslovne objekte i počela se javljati potreba za sistemskim rešenjem koje će univerzanom infrastrukturom obezbediti nesmetano funkcionisanje servisa korisnika.

 

 

Strukturno kabliranje predstavlja jedinstvenu komunikacionu- informatičku infrastukturu izvedenu po željama korisnika a sve u skladu sa najsavremenijim tehničkim preporukama i normativima.

Osnovna ideja i cilj implementacije strukturnog kablovskog sistema je da se izgradi u potpunosti redudantan sistem čija je infrastruktura unificirana čime se u mnogome povećava kvalitet funkcionisanja svih servisa priključenih na infrastrukturu i smanjuju se ukupni troškovi izgradnje i održavanja.

 

Strukturni kablovski sistemi se danas koriste za sledeće servise:

 

- Govorna komunikacija

- Lokalna računarska mreža

- Mreža RF termialnih uređaja

- Video konferencijski sistemi

- Audio vizuelni urešaji

- Sigurnosni sistemi

- Intelegentne zgrade

 

Ušteda na strukturnom kablovskom sistemu je svakako ušteda na pogrešnom mestu. Opšte je poznata činjenica da je struktni kablovski sistem temelj ICT infrastrukture i koji verovali ili ne ima najmanji udeo u ukupnim troškovima u izgradnji savremene infrastrukture koji iznosi od 2% do maksimalno 10% u zavisnosti od tipova opreme koja se koristi prilikom realizacije ovakvog sistemskog rešenja. Veoma je važno napomenuti da kablovska infrastruktura treba da traje najmanje 15 godina i da svojim tehničkim karakteristikama bude orijentisana ka tehnologijama koje će tek zaživeti.

 

Na vama je da kao korisnik definišete koji će vaši servisi koristiti strukturni kablovski sistem a na nama je da vam kao sistem integratori predložimo tehničko rešelje koje će podržati sve servise.

 

Preduzeće Alarm Prim Inzenjering d.o.o. u sklopu svoje ponude usluga Vama kao našim potencijalnim klijentima nudi mogućnost konsultacija, projektovanja, izvođenja i kontrole odnosno merenja i ispitivanja strukturnih kablovskih sistema bilo da se radi o infrastrukturi izvedenoj bakarnim ili optičkim kablovima.

U svom radu koristimo najkvalitetniju pasivnu opremu poznatih evropskih i svetskih proizvođača: Reichle & De Massari, Legrand, Schrack, Panduit, Telegärtner , Belden, Draka, Legrand, Kopos Kolin, OBO

 

Bettermann. Kompletna oprema koju koristimo u svom radu poseduje odgovarajuću atestnu dokumentaciju kako proizvođača tako i svetski priznatih sertifikacionih kuća.

 

Pozivamo Vas da nas kontaktirate za sve zahteve bilo da su oni vezani za konsultaciju, projektovanje i izvođenje strukturnih kablovskih sistema ili pojedinačnih delova namenske infrastrukture.

 

Za više informacija koje su vezane za realizovane projekte strukturnih kablovskih sistema molimo vas da pogledate referentnu listu.

 Privredne Komore Srbije

Član Udruženja Fizičko Tehničkog Obezbeđenja

 Alarm Prim Inzenjering | Kontakt

Alarm Prim Inzenjering

Patrijarha Varnave (Filipa Kljajića) 39, 11000 Beograd

Tel. : +381 (11) 244 76 74, +381 (11) 308 65 38

Servis : +381 (11) 308 65 38, +381 (11) 308 65 09

E-mail:  office@api.rs