Sistemi javnog ozvučenja

Osnovni zadatak sistema javnog ozvučenja je da u slučaju požara ili povrede prostora od strane trećeg lica upozori prisutna lica i ukaže im na potencijalni problem dok se u slučaju normalnih aktivnosti unutar i oko objekata sistem javnog ozvučenja može koristiti za reprodukciju ambijentalnog muzičkog materijala i emitovanje reklamnih poruka.

 

 

Zbog svoji mogućnosti sistemi javnog ozvučenja vrlo brzo su svoju upotrebnu vrednost pronašli u svim vrstama poslovnih objekata, velikih prodajnih objekata, poslovnih zgrada, zdravstvenih objekata, aerodroma, železničkih i autobuskih stanica.

 

Sistemi javnog ozvučenja se na brz i jednostavan način mogu integrisati i povezati sa postojećim sistemom za dojavu požara, video nadzor, kontrolu pristupa bez obzira na proizvođača opreme.

 

Sistem javnog ozvučenja najčešće se sastoji od pojačala odgovarajuće snage na koje je povezan potreban broj zvučnika raspoređenih po objektu. Kako su ovi sistemi prilagođeni za instalaciju u velikim objektima princip njihovog funkionisanja se u mnogome razlikuje od klasičnih HI-FI sistemskih rešenja.

 

Kako nebi došlo do degradacije signala usled velikih kablovskih trasa oprema koju vam ovom prilikom predlažemo poseduje specijalni “step up” tranformator integrisan u pojačalu na koji povezujemo perifrenu opremu za reprodukciju zvuka.

 

Na primarnoj strani transformatora nalazi se nekoliko ulaza koji su označeni jedinicama snage i koriste se kako bi se vršila regulacija jačine zvuka pri čemu je ovo radni parametar koji se definiše prilikom instalacije opreme.

 

Na strani periferne opreme za reprodukciju zvuka nalazi se "step down" transformator. Na zvučnicima u skladu sa potrebama korisnika može se izvršiti odabir izlazne snage zvučnika. Ukupna potrošnja u vatima ne sme premašiti 90% snage pojačala. Opciono se može dodati element za regulaciju jačine zvuka koji se zove atenuator. Priključenjem ovog elementa imate mogućnost regulacije jačine kako pojedinačnog zvučnika tako i grupe zvučnika instaliranih u sklopu neke celine.

 

Na pojačalo, kao aktivni uređaji za generisanje zvuka mogu biti povezani MP3 player, DVD player, FM/AM Tuner. Pored aktivnih uređaja za generisanje zvuka na pojačalo se može priključiti i mikrofon putem koga se u zavisnosti od potrebe korisnik može obratiti prisutnima.

 

U svom radu preduzeće Alarm Prim Inzenjering d.o.o. Koristi opremu renomiranih svetskih proizvođača kao što su Bosch, Dynacord, SID Audio i ITC.

 

Za više informacija koje su vezane za realizovane projekte sistema javnog ozvučenja molimo vas da pogledate referentnu listu.

 Privredne Komore Srbije

Član Udruženja Fizičko Tehničkog Obezbeđenja

 Alarm Prim Inzenjering | Kontakt

Alarm Prim Inzenjering

Patrijarha Varnave (Filipa Kljajića) 39, 11000 Beograd

Tel. : +381 (11) 244 76 74, +381 (11) 308 65 38

Servis : +381 (11) 308 65 38, +381 (11) 308 65 09

E-mail:  office@api.rs